Krevety na cideru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety na cideru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Calvados |
800 g | Krevety tygří |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Víno jablečné |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 72,4mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety na cideru postup přípravy receptu:
1 | Krevety osolíme, opepříme a osmahneme po dobu pěti minut na rozpáleném oleji. Poté podlijeme calvadosem a ciderem a povaříme 2 minuty. Přidáme smetanu, povaříme další 2 minuty. |
2 | Osolíme a opepříme dle chuti a ihned servírujeme. |
Poznámka
Cider je kvašené jablečné víno.