Humr po americku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr po americku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Humr |
40 ml | Koňak Armaňak |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
200 g | Šalotka |
3 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
40 ml | Whisky |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 375,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Humr, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Whisky, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr po americku postup přípravy receptu:
1 | Maso z klepet a ocasu pokrájíme na menší kousky a necháme restovat 5 minut. |
2 | Poté vyjmeme z pánve a na ni vložíme pokrájená rajčata, šalotku, sůl a pepř a necháme 5 minut ohřívat. |
3 | Poté přilijeme whisky, víno, vývar a humří maso. |
4 | Vše necháme podusit 25 minut. |
5 | Z hrudi humra vydlabeme maso, to smícháme s moukou, smetanou, máslem a koňakem. |
6 | Vařící se omáčku propasírujeme a přilijeme k masu s moukou. |
7 | Dále nevaříme, osolíme a opepříme dle chuti a podáváme. |