Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3100
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Cibule
1 kávová lžička Kapary sterilované
50 g Kuře
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,1 dl Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
0,5 ks Telecí mozek
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
58% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Nepravé mušle postup přípravy receptu:

1

Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, osolíme ji, zalijeme mlékem a necháme zhoustnout. Poté ji necháme vychladnout.

2

Cibuli najemno nakrájenou zpěníme na másle. Přidáme očištěný a odblaněný mozeček a necháme podusit.

3

Mezitím ve víně uvaříme nasekané kapary. Jakmile jsou uvařené, odstavíme je z ohně a přidámě k nim vykoštěné sardele.

4

Bešamel nám mezitím vychladnul, přimícháme tedy do něj 2 žloutky a tuhý sníh umíchaný z bílků.

5

Do vymaštěných mušlí dáme vrstvu bešamelu. Na vrstvu bešamelu dáme vrstvu mozečku, na něj vařené maso a rozsekané vejce uvařené natvrdo. Takto navršené mušle pokropíme vínem s příchutí kaparů a sardelí a jako poslední vrstvu dáme opět bešamel.

6

Povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a dáme zapéct do trouby na 180°C.

Poznámka

Namísto kuřecího masa můžeme použít telecí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept