Jednoduchý recept

Zelená a černá tapenade

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31001
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
50 g Kapary
50 g Mandle
0,5 kávová lžička Med včelí
12 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
100 g Olivy zelené
1 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý celý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
25 g Sardelové řezy
1 špetka Sůl
50 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
45% Sodík 901 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zelená a černá tapenade postup přípravy receptu:

1

Černá tapenade:

2

Do mixéru vložíme vypeckované černé olivy, piniové oříšky, sardele, tuňáka, protlak a 4 lžíce olivového oleje. Rozmixujeme na pyré, dochutíme solí a pepřem.

3

4

Zelená tapenade:

5

Mandle nasekáme nahrubo. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky natrháme na kousky. Smícháme se zelenými olivami, mandlemi, okapanými kapary a zbytkem olivového oleje a rozmixujeme. Dochutíme pepřem a medem.

Poznámka

Zelená omáčka se hodí k bagetě nebo jako dip k zelenině, černá je vhodná i k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept