Recept

Rizoto se žampiony a kešu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31006

Ingredience

1 ks Cibule
5 g Kurkuma
400 g Kuřecí prsa
60 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy Kešu
5 g Pepř černý celý
350 g Rýže Arborio
100 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
2 dl Víno bílé
1 l Vývar zeleninový
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 983kJ
28% Sacharidy 100 g
49% Tuky 37 g
123% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Rizoto se žampiony a kešu postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.

2

Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept