Rizoto se žampiony a kešu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se žampiony a kešu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31006 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Kuřecí prsa |
5 g | Kurkuma |
60 g | Máslo čerstvé |
80 g | Ořechy Kešu |
5 g | Pepř černý celý |
350 g | Rýže Arborio |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 dl | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kurkuma, Ořechy Kešu, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Rýže Arborio, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se žampiony a kešu postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří. |
2 | Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem. |