Koktejl z mořských plodů s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejl z mořských plodů s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31007 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
200 g | Mořské plody mix |
3 ks | Nové koření celé |
90 ml | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 451,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořské plody mix, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejl z mořských plodů s vínem postup přípravy receptu:
1 | Mořské plody opečeme krátce na oleji, poté přelijeme vínem, přisypeme koření, sůl a dusíme asi čtvrt hodiny. |
2 | V mezičase spaříme horkým octem oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibuli, poté ji přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | V míse smícháme udušené mořské plody bez koření, cibuli. Salát dobře promícháme a necháme vychladit. |