Jednoduchý recept

Aioli omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31008

Ingredience

200 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl mořská
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
1% Sacharidy 2 g
69% Tuky 52 g
25% Sodík 496 mg
3% Bílkoviny 2 g

Aioli omáčka postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a jeden stroužek utřeme se solí. Přidáme žloutek a důkladně promícháme. Poté postupně přiléváme olej a metličkou šleháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Prolisujeme do ní zbylý česnek, dochutíme solí a můžeme podávat.

Poznámka

omáčka je vhodná např. k bouillabaisse nebo k zelenině

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept