Aioli omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aioli omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31008 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 210,0mg |
Vitamín A | 108,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aioli omáčka postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a jeden stroužek utřeme se solí. Přidáme žloutek a důkladně promícháme. |
2 | Poté postupně přiléváme olej a metličkou šleháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Prolisujeme do ní zbylý česnek, dochutíme solí a můžeme podávat. |