Rajčatový salát s teplým octovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s teplým octovým dresinkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3101 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 449,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s teplým octovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nejprve spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Promícháme je s cibulí nakrájenou na tenká kolečka. |
2 | Poté do pánve vlijeme olej, ocet, nasekaný tymián a nasekaný rozmarýn, zvolna prohříváme a šleháme. |
3 | Odstavíme, dochutíme solí a pepřem, ještě horký dresink vmícháme do rajčat a podáváme. |