Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem
Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3102 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Ředkvička |
1 polévková lžíce | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno červené |
400 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 334,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Olej slunečnicový, Ředkvička, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout. |
2 | Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme. |