Recept

Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3102
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
4 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Ředkvička
1 polévková lžíce Šalotka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno červené
400 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
2% Sacharidy 6 g
37% Tuky 27 g
4% Sodík 76 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem postup přípravy receptu:

1

Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout.

2

Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky.

3

Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept