Salát z červené papriky a cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené papriky a cizrny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31021 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
18 g | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
400 g | Cizrna |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy zelené |
1 ks | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 113,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené papriky a cizrny postup přípravy receptu:
1 | Okapanou konzervovanou cizrnu smícháme s nakrájenou cibulí, utřenými 3 stroužky česneku, octem, olejem, solí, pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou. |
2 | Červenou papriku opečeme a oloupeme, nakrájíme na nudličky a vmícháme s olivami plněnými červenou papričkou do cizrnové směsi. |
Poznámka
Jarní cibulku můžeme nahradit půlkou červené cibule.