Salát z jablek a sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z jablek a sýra
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31022 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 81,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z jablek a sýra postup přípravy receptu:
1 | Jablka zbavíme jádřince, oloupeme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme šťávou z citronu a pomeranče, sýr nakrájíme na kostičky, přidáme k jablkům, zakápneme worcesterem a olejem. Do směsi vmícháme jemně posekanou petrželovou nať, mírně osolíme, promícháme a hned podáváme. |
Poznámka
Podáváme na listu salátu s opečeným toastovým chlebem.