Andaluské houbičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluské houbičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31027 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
18 g | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Koriandr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
6 ks | Šalotka |
30 g | Šunka parmská |
100 ml | Víno červené |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Šalotka, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andaluské houbičky postup přípravy receptu:
1 | Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou měnit barvu. |
3 | Přidáme hlavičky a nožičky hub a smažíme cca 3 minuty, než zhnědnou. |
4 | Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, chilli koření, papriku a ještě cca 1 minutu mícháme. |
5 | Přidáme citronovou šťávu, vodu a zprudka podusíme pod pokličkou, až se voda skoro vyvaří a žampiony změknou. |
6 | Přidáme suché červené víno a dusíme pod pokličkou, aby šťáva zhoustla. |
7 | Přidáme zbytek česneku, posypeme nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Čerstvý koriandr můžeme vyměnit za petrželovou nať.