Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 31027
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

18 g Česnek
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Koriandr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
6 ks Šalotka
30 g Šunka parmská
100 ml Víno červené
4 polévková lžíce Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
13% Sacharidy 47 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 61 mg
16% Bílkoviny 9 g

Andaluské houbičky postup přípravy receptu:

1

Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou měnit barvu.

3

Přidáme hlavičky a nožičky hub a smažíme cca 3 minuty, než zhnědnou.

4

Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, chilli koření, papriku a ještě cca 1 minutu mícháme.

5

Přidáme citronovou šťávu, vodu a zprudka podusíme pod pokličkou, až se voda skoro vyvaří a žampiony změknou.

6

Přidáme suché červené víno a dusíme pod pokličkou, aby šťáva zhoustla.

7

Přidáme zbytek česneku, posypeme nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Čerstvý koriandr můžeme vyměnit za petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept