Zelená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3103 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
50 g | Bylinky čerstvé - svazek |
200 g | Majonéza |
50 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 307,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 24,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Bylinky propláchneme vodou, necháme okapat a společně s omytým špenátem krátce svaříme v osolené vodě. Scedíme, nasekáme najemno a vmícháme do majonézy. |
2 | Omáčka je vhodná na zeleninový, vaječný, drůbeží i rybí salát. |
Poznámka
Majonézu si můžeme připravit dle receptu "Majonéza"