Kachní prsa s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s mangem
Kachní prsa s mangem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Chřest bílý |
30 ml | Citronová šťáva |
1500 g | Kachní prsa |
2 ks | Mango |
50 g | Ořechy vlašské |
Na dresing | |
---|---|
50 ml | Olej z vlašských ořechů |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 144,4mg |
Draslík | 775,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 809,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Mango, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s mangem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsíčka osmažíme na oleji z obou stran a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Necháme odpočinout a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Navrch nasypeme mango nakrájené na kousky, přilijeme šťávu z citrónu a necháme 10 minut uležet. Potom je necháme okapat a uschováme v teple. |
3 | V troubě vyhřáté na teplotu 175 °C lehce opečeme vlašské ořechy. |
4 | Na dresink důkladně promícháme 2 lžíce šťávy z manga s olejem, pažitkou, solí a pepřem. |
5 | Podáváme zalité dresinkem, posypané ořechy a vařeným chřestem. |
Poznámka
1