Salát z marinovaných kapřích vnitřností - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z marinovaných kapřích vnitřností
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31035 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Kapří jikry |
400 g | Mlíčí z kapra |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 249,3mg |
Draslík | 196,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 200,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapří jikry, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mlíčí z kapra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z marinovaných kapřích vnitřností postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté jikry a mlíčí v míse osolíme, opepříme, přelijeme octem svařeným s vodou, přidáme olej a drobně pokrájenou cibuli, kterou jsme předem spařili vodou. |
2 | Mísu zakryjeme fólií a vnitřnosti necháme v chladničce alespoň dva dny marinovat. |
Poznámka
Vnitřnosti servírujeme i s marinovanou cibulí, zdobíme zelenou paprikou. Podáváme s opečenými plátky veky.