Hořčicové kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicové kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Hořčice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1200 g | Kuře |
2 kávová lžička | Olej olivový |
5 g | Sůl |
5 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 581,4mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčicové kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozčtvrtíme. Zbytek surovin důkladně promícháme v míse. Asi polovinou marinády kuře potřeme, položíme kůží dolů na gril a na mírném plameni je grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování je potíráme další marinádou. Maso obrátíme, potřeme i z druhé strany a grilujeme dalších 20 minut, dokud není hotové. Během grilování je neustále potíráme zbytkem marinády. Kuře podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninou. |