Vejce se sýrem v kokotkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se sýrem v kokotkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3104 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 228,6mg |
Draslík | 139,7mg |
Vláknina | 784,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se sýrem v kokotkách postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni ohřejeme mléko, přidáme máslo, nastrouhaný sýr a za stálého míchání rozvaříme. Poté odstavíme z ohně. |
2 | Do směsi přimícháme rozšlehaná vejce,sůl. |
3 | Směs vkládáme do zapékacích misek, které jsme předtím vymazali tuhým máslem. |
4 | Naplněné misky pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 10 minut. V případě, že si nejsme jisti, píchneme párátkem do středu a přesvědčíme se, zda je směs tuhá. |
5 | Takto hotový předkrm podáváme v zapékacích miskách, které ozdobíme půlkou rajčete a troškou petrželové natě. |
6 | Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba. |