Recept

Cibulová polévka s baby karotkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31052
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

300 g Cibulka jarní
100 g Gouda
100 g Hrášek mražený
100 g Karotka baby
1 špetka Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
14% Sacharidy 49 g
219% Tuky 164 g
42% Sodík 850 mg
27% Bílkoviny 15 g

Cibulová polévka s baby karotkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku (převážně bílou část) očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.

2

V hrnci na rozpáleném oleji s máslem cibuli podusíme, pak přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu, přidáme promytou mraženou baby karotku s mraženým hráškem a pomalu vaříme přibližně 6 minut. Polévku dochutíme solí, mletým koriandrem a bílým pepřem.

3

Tvrdý sýr Goudu nastrouháme, každou horkou porci posypeme sýrem, ozdobíme lístkem petrželky a podáváme.

4

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

5

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

6

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

7

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

8

Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

9

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept