Salát z konzervovaného tuňáka s grapefruitem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z konzervovaného tuňáka s grapefruitem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31055 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer sterilovaný |
0,5 ks | Grapefruity |
1 polévková lžíce | Hořčice gurmánská |
250 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 372,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Grapefruity, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z konzervovaného tuňáka s grapefruitem postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme přecezený a okapaný celer (část nálevu dáme stranou) s grapefruitem, který jsme zbavili kůry, vyloupali a rozdělili na kousky. Nálev rozmícháme s hořčicí a nalijeme na celer s grapefruitem. Z tuňáka slijeme olej a na talíři rozdělíme na menší kousky a klademe na salát do mísy. |
Poznámka
K salátu podáváme nasucho upečené toasty.