Recept

Kapustová polévka s lančmítem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31059

Ingredience

2 ks Brambory
4 ks Cibulka jarní
150 g Kapusta hlávková
0,5 kávová lžička Kmín drcený
200 g Luncheon Meat
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 044kJ
14% Sacharidy 49 g
229% Tuky 172 g
51% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Kapustová polévka s lančmítem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky a dáme vařit do 1 litru bujonu z kořenové zeleniny. Budeme je vařit přibližně 10-12 minut. Přidáme sůl a kmín.

2

Mezitím si omyjeme kapustu a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Luncheon Meat (lančmít) dáme do misky a rozmačkáme ho vidličkou a s kapustou ho doložíme do polévky přibližně v polovině vaření brambor. Dochutíme pepřem.

3

V pánvi si na másle osmažíme dozlatova cibulku a polovinu přidáme do polévky a dochutíme solí.

4

Každou porci ozdobíme kolečky zbylé osmažené cibulky a podáváme.

5

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

7

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

8

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

9

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

10

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept