Jednoduchý recept

Kalamáry v marinádě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31064
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Petržel - nať
1 ks Salát ledový
3 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
600 g Kalamáry

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 891kJ
3% Sacharidy 12 g
9% Tuky 7 g
13% Sodík 256 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kalamáry v marinádě postup přípravy receptu:

1

Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.

2

V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.

3

Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.

4

Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept