Kalamáry v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry v marinádě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31064 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 ks | Salát ledový |
3 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
600 g | Kalamáry |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Oregano sušené, Salát ledový, Sůl, Tymián sušený, Kalamáry mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout. |
2 | V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat. |
3 | Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát. |
4 | Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce. |