Recept

Zeleninová polévka se šunkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31069
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Česnek
4 ks Cibulka jarní
100 g Karotka
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Sýr Parmezán
Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
14% Sacharidy 51 g
116% Tuky 87 g
151% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 21 g

Zeleninová polévka se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jarní cibule drobně pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěnou karotku pokrájíme na nudličky. Jarní cibulku – nať omyjeme a pokrájíme na kroužky a odložíme do misky ( použijeme ji na ozdobu).

2

Vařenou šunku pokrájíme na tenké hranolky. Sýr parmezán nastrouháme.

3

V hrnci na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli dozlatova, pak přidáme karotku a dusíme 4 minuty.

4

Přimícháme šunku a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, pepřem a mletou červenou paprikou a vaříme 5-6 minut.

5

Každou porci podáváme posypanou kroužky jarní cibulky a parmezánem.

6

Zeleninový bujon [30258]:

7

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

8

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

9

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

10

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

11

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

12

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept