Jednoduchý recept

Rigatoni s játrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3107
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
300 g Játra hovězí
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Rigatoni
1 polévková lžíce Tymián sušený
125 ml Víno červené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 891kJ
20% Sacharidy 71 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 272 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rigatoni s játrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme rigatoni v osolené vodě al dente.

2

Mezitím rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli. Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zaprášíme je moukou a společně s bobkovým listem a šalvějí přidáme k cibuli. Za stálého míchání játra orestujeme. Přilijeme červené víno a zvolna asi 4min provaříme. Poté bobkový list a šalvěj vyjmeme. Přimícháme nasekaný tymián a ochutíme pepřem.

3

Omáčku osolíme až před podáváním a přelijeme jí těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept