Rybízová omáčka na moučníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová omáčka na moučníky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31074 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
100 g | Rybíz červený |
150 ml | Rybízový džus |
300 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Rybízový džus, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová omáčka na moučníky postup přípravy receptu:
1 | Rybízové želé trochu zahřejeme, aby se rozpustilo. Přilijeme džus, likér, promícháme a necháme vychladnout. |
2 | Čerstvý rybíz omyjeme, šťouchadlem ho rozmačkáme a vmícháme do omáčky. |
Poznámka
Rybízová omáčka je vhodná k piškotovým moučníkům.