Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31077

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Fazole červené sterilované
800 g Kachní prsa
50 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
9 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Pomeranče
40 g Pomerančová kůra
100 ml Pomerančová šťáva
200 g Rajčata
300 g Rýže Arborio
10 g Sůl
60 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
1,4 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
3 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 263kJ
17% Sacharidy 61 g
24% Tuky 18 g
77% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 37 g

Paella s kachním masem postup přípravy receptu:

1

Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.

2

Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.

3

Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.

4

Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept