Recept

Paella s masem a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 31079

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Estragon
200 g Krevety tygří - loupané
200 g Kuřecí prsa
50 g Máslo čerstvé
3 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
8 g Pepř cayenský
100 g Petržel - nať
350 g Rýže Arborio
100 g Sůl
200 g Vepřová kýta
60 ml Voda pitná
1,3 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
3 g Šafrán
100 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
20% Sacharidy 71 g
26% Tuky 20 g
378% Sodík 8 g
57% Bílkoviny 32 g

Paella s masem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později.

2

Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí.

3

Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme.

4

V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme.

5

Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít.

6

Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept