Paella s masem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella s masem a krevetami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31079 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Estragon |
200 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
8 g | Pepř cayenský |
100 g | Petržel - nať |
350 g | Rýže Arborio |
3 g | Šafrán |
100 g | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
60 ml | Voda pitná |
1,3 l | Vývar zeleninový |
100 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 910,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Estragon, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella s masem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později. |
2 | Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí. |
3 | Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme. |
4 | V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme. |
5 | Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít. |
6 | Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |