Vinná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3108 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,4 l | Víno bílé |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 318,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle orestujeme nasekanou šalotku. Přilijeme víno a krátce povaříme. Odstavíme a metličkou zašleháme máslo, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí a pepřem. |
2 | Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance. |