Recept

Kuřecí řízky na octě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31080
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kg Kuřecí stehna
40 ml Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
40 g Sardelové řezy

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
0% Sacharidy 1 g
29% Tuky 21 g
19% Sodík 377 mg
58% Bílkoviny 32 g

Kuřecí řízky na octě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, rozdělíme na čtyři kusy a důkladně je osušíme.

2

Ve velké pánvi s pokličkou rozpálíme olivový olej (3 lžíce)a ze všech stran v ní osmažíme kousky kuřecího masa. Opepříme je, položíme na talíř a uchováme v teple.

3

V pánvi na mírném plameni rozehřejeme zbytek olivového oleje a osmažíme v něm česnek, rozmarýn a sardele tak dlouho, dokud nezačnou vonět.

4

Potom nasypeme zpátky kuřecí maso, vše důkladně promícháme a přilijeme vinný ocet. Necháme chvíli povařit, potom zmírníme plamen a vaříme, dokud maso není hotové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept