Kuřecí řízky na octě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky na octě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuřecí stehna |
40 ml | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
40 g | Sardelové řezy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 388,0mg |
Vláknina | 699,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Sardelové řezy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky na octě postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, rozdělíme na čtyři kusy a důkladně je osušíme. |
2 | Ve velké pánvi s pokličkou rozpálíme olivový olej (3 lžíce)a ze všech stran v ní osmažíme kousky kuřecího masa. Opepříme je, položíme na talíř a uchováme v teple. |
3 | V pánvi na mírném plameni rozehřejeme zbytek olivového oleje a osmažíme v něm česnek, rozmarýn a sardele tak dlouho, dokud nezačnou vonět. |
4 | Potom nasypeme zpátky kuřecí maso, vše důkladně promícháme a přilijeme vinný ocet. Necháme chvíli povařit, potom zmírníme plamen a vaříme, dokud maso není hotové. |