Kuřecí stehýnka se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
30 g | Estragon |
1200 g | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 928,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Estragon, Kuřecí stehna, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehýnka se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve pánvi wok rozpálíme olej s máslem a stehýnka v něm ze všech stran osmažíme. Potom je vyjmeme a v oleji cca 10 minut osmažíme na drobno nakrájenou zeleninu. Kuře položíme na zeleninu. |
2 | Přisypeme nasekaný estragon a bylinky, přilijeme víno a přivedeme k varu. Plamen stáhneme na minimum, hrnec zakryjeme a kuře podusíme, dokud není maso měkké. |
3 | Stehna položíme na nahřátý tác, masovou šťávu slijeme do misky a zbavíme ji přebytečného tuku. Masovou štávu podáváme jako omáčku. |