Jednoduchý recept

Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31086
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Estragon
2 cl Koňak Armaňak
25 g Lanýž
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Pesto rosso
150 g Smrže nakládané
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 215kJ
0% Sacharidy 2 g
5% Tuky 3 g
12% Sodík 248 mg
2% Bílkoviny 1 g

Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou postup přípravy receptu:

1

V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).

2

25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.

3

Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.

4

V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.

5

Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept