Recept

Houbový bujon s cibulí Borettane

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31088
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Cibule Borettane
2 cl Koňak Armaňak
25 g Lanýž
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Smrže nakládané
0,5 kávová lžička Sůl mořská
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
13% Sacharidy 46 g
176% Tuky 132 g
36% Sodík 728 mg
34% Bílkoviny 19 g

Houbový bujon s cibulí Borettane postup přípravy receptu:

1

Nakládanou italskou cibulku Borettane v balsamicovém octu scedíme a necháme odkapat.

2

V hrnci na rozpáleném olivovém oleji cibulku krátce orestujeme, zalijeme 1 litrem houbového bujonu a pomalu přivedeme k varu.

3

Mezitím 25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky, pokapeme 2 cl Armaňaku, promícháme a dáme i se šťávou do vařícího bujonu s cibulkou Borettane.

4

Zmírníme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.

5

Bujon dochutíme solí, čerstvě pomletým černým pepřem a podáváme

6

Bujon z hub [30579]:

7

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

8

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

9

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

10

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

11

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

12

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Poznámka

poznámka.: výrobce Tesco Borettane Onions In Balsmic vinegar/ EBAY

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept