Česnekový dip s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový dip s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31090 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Citronová šťáva, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový dip s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce doměkka, cca 20-25 minut. Oloupeme a necháme vychladnout. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku krátce namočíme do studené vody. Poté vymačkáme. |
2 | Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme nebo prolisujeme, utřeme se solí. |
3 | Brambory rozmačkáme, smícháme s chlebem, česnekem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, ocet, důkladně prošleháme. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | V míse necháme cca 1-2 hodiny vychladit. Jako přílohu použijeme např. bílý chléb. |
Poznámka
čas vaření 20 min + 1 h na vychlazení