Perlička na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička na zelí
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
60 g | Cibule |
6 ks | Jalovec |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
120 g | Párek s fazolí |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1000 g | Perlička |
20 g | Slanina vepřová |
60 ml | Víno bílé |
60 ml | Vývar drůbeží |
450 g | Zelí hlávkové bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 283,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Párek s fazolí, Pepř černý mletý, Perlička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička na zelí postup přípravy receptu:
1 | Rozčtvrtíme zelí a pokrájíme mrkev, 10 minut povaříme. |
2 | Rozpálíme máslo a necháme v něm zesklovatět cibulku a slaninu. Vložíme do něj naporcovanou perličku a osmažíme ze všech stran. Potom ji vyjmeme a ke slanině a cibulce přisypeme zelí a mrkev. |
3 | Do hrnce znovu vložíme perličku (kůží nahoru), kolem ní rozložíme nakrájený párek a přilijeme vývar a víno. Přidáme nasekané bylinky, jalovcové kuličky a opepříme. |
4 | Víno s vývarem přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a pod pokličkou maso vaříme asi 90 minut, dokud není měkké. |
5 | Maso se zeleninou přeneseme na servírovací talíř a omáčku v hrnci necháme zhoustnout. Slijeme ji a podáváme zvlášť. |