Jednoduchý recept

Tahínový dip s lilkem

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31096

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
700 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olivy černé
3 polévková lžíce Omáčka Tahini
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 446kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 88 mg
5% Bílkoviny 3 g

Tahínový dip s lilkem postup přípravy receptu:

1

Lilky propícháme ze všech stran vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů C cca 30 min doměkka. Necháme vychladnout.

2

Mezitím oloupeme česnek a nasekáme nahrubo.

3

Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme dužinu. V mixéru ji rozmixujeme společně s česnekem, citronovou šťávou a lžící olivového oleje na hladkou kaši. Vmícháme omáčku Tahina, ochutíme solí a pepřem.

4

Dip dáme do mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním pokapeme zbytkem oleje, dozdobíme nasekanou petrželkou a olivami.

Poznámka

K času přípravy nutno přidat dvě hodiny na chlazení v lednici. Jako přílohu můžeme použít např. pečené chlebové placky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept