Recept

Bujon s hříbky a opečenou houskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31097
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Česnekové máslo
2 špetka Chilli koření mleté
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl mořská
150 g Žemle tuková
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 289kJ
19% Sacharidy 70 g
179% Tuky 135 g
49% Sodík 983 mg
42% Bílkoviny 23 g

Bujon s hříbky a opečenou houskou postup přípravy receptu:

1

2 polotvrdé slané žemle (150 g) nakrájíme na kostičky a v pánvi a rozpáleném másle za stálého promíchávání je opečeme dozlatova.

2

Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

3

V hrnci rozpustíme česnekové máslo a hřiby krátce podusíme, pak je osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, chilli, promícháme a zalijeme houbovým bujonem. Pomalu je vaříme 5 minut.

4

Do každé porce dáme opečené kostičky žemlí, posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou a podáváme.

5

Bujon z hub [30579]:

6

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

8

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

9

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

10

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

11

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept