Červené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3110 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 480,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Červené zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, nakrouháme a dáme do mísy. |
2 | Přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, osladíme a osolíme. |
3 | Zalijeme červeným nebo bílým vínem, okyselíme citronem. |
4 | Vše dobře promícháme a necháme marinovat. |
5 | Nasekáme cibuli a zpěníme ji v rozpáleném tuku. Přidáme zelí i se šťávou a dusíme doměkka. |
Poznámka
Musíme počítat dobu na marinování. Použijeme červené nebo bílé víno.