Bohatá kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bohatá kuřecí polévka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31101 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
1200 g | Kuře |
120 g | Mrkev kořen |
60 g | Nudle vaječné |
200 g | Pórek |
10 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 158,4mg |
Draslík | 539,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kuře, Nudle vaječné, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bohatá kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Kuře spolu s krkem a drůbky vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Přidáme jeden důkladně omytý pórek a kousky zázvoru. Vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni pod pokličkou 30 minut. |
2 | Druhý pór nakrájíme na kousky a nasypeme jej do polévky společně s mrkví a celerem. Vše osolíme. |
3 | Přilijeme víno, přidáme nudle. Polévku dále vaříme 15 minut, až jsou nudle měkké. Kuře vyjmeme, vykostíme, naporcujeme a vložíme zpět do hrnce. Polévku podáváme s křupavým chlebem. |