Recept

Houbový bujon se žampiony a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31104
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
1 kávová lžička Česnek sušený
2 polévková lžíce Olej česnekový
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl mořská
300 g Žampiony čerstvé
Bujon z hub [30579]
37,5 g Celer bulvový
0,3 polévková lžíce Celer - nať
0,5 ks Česnek
0,5 ks Cibule
37,5 g Houby sušené
0,8 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
25 g Petržel kořen
0,3 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 polévková lžíce Tymián čerstvý
0,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 759kJ
5% Sacharidy 18 g
51% Tuky 38 g
32% Sodík 630 mg
13% Bílkoviny 7 g

Houbový bujon se žampiony a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očistíme řapíkatý celer. Žampiony pokrájíme na plátky, celer na malé kousky. Omytá rajčata pokrájíme na kostičky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej, přimícháme sušený česnek, který krátce orestujeme, přidáme žampiony, zeleninu, promícháme a dusíme 3-5 minut. Pak přilijeme 1 litr houbového bujonu, přivedeme k varu, dochutíme solí a pálivou paprikou. Zmírníme teplotu a vaříme přibližně 6 minut.

3

Před dovařením přimícháme pokrájené bylinky a podáváme.

4

Bujon z hub [30579]:

5

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

7

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

8

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

9

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

10

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept