Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31106 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
10 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Čekanka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Rajčata Cherry |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 199,7mg |
Draslík | 557,0mg |
Vláknina | 855,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Čekanka, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme vejce a vaříme je 10 minut. Poté je vyndáme a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nakrojíme na dílky. |
2 | Na připravené talíře rozložíme střídavě do hvězdičky čekankové a natrhané listy hlávkového salátu. Okapané ančovičky rozkrojíme. Listy salátu ozdobíme úhlopříčně čtvrtkou z uvařených vajec, zbylé potom ozdobíme ančovičkami. Nakonec listy ozdobíme kapary. |
3 | Do středu salátu dáme rozpůlená cherry rajčata a na něj křížem dvě ančovičky. |
4 | Salát ozdobíme nastrouhaným parmezánem a pokapeme olivovým olejem s citronovou šťávou. Podle libosti osolíme, opepříme a ozdobíme na vrchu petrželkou. |