Recept

Houbová sladkokyselá polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31107
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Česnek sušený
2 špetka Chilli koření mleté
200 g Houby nakládané
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
100 g Špagety
1,5 kávová lžička Sůl mořská
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
20% Sacharidy 74 g
178% Tuky 134 g
71% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Houbová sladkokyselá polévka postup přípravy receptu:

1

Směs nakládaných sladkokyselých lesních hub scedíme a necháme odkapat. Oloupanou šalotku pokrájíme na kostičky . V hrnci na rozpáleném másle přimícháme sušený česnek a cibuli. Chvíli dusíme, přidáme houby, promícháme a zalijeme 1 litrem houbového bujonu.

2

Omyjeme a pokrájíme čerstvou bazalku na proužky.

3

Když polévka přijde k varu, vhodíme do ní rozlámané špagety, které vaříme podle návodu doměkka.

4

Přimícháme podle chuti sůl, pepř, mleté chilli, sladkou papriku, bazalku a podáváme.

5

Bujon z hub [30579]:

6

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

8

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

9

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

10

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

11

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept