Jednoduchý recept

Ženevské sýrové bifteky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 31108

Ingredience

300 g Mouka pšeničná hladká
10 polévková lžíce Olej olivový
0,2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
800 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vejce slepičí
0,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 208kJ
16% Sacharidy 59 g
69% Tuky 52 g
3% Sodík 63 mg
132% Bílkoviny 74 g

Ženevské sýrové bifteky postup přípravy receptu:

1

Vodu, pivo a žloutky zamícháme postupně do mouky, až vznikne husté těstíčko. Pak je necháme asi 2 hod. odpočinout v chladnu.

2

Poté ušleháme z bílků tuhý sníh - a ten přidáme do těstíčka.

3

Silnější plátky sýra namáčíme z obou stran v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme. Z pánve je vyndáme na ubrousek, kde je necháme okapat.

Poznámka

V době přípravy není započítáno odpočinutí těstíčka 2 hod. v chladnu. Podáváme s chlebem a hlávkovým salátem nebo teplé s bramborami a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept