Ženevské sýrové bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ženevské sýrové bifteky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 31108 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Mouka pšeničná hladká |
10 polévková lžíce | Olej olivový |
0,2 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
800 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
0,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ženevské sýrové bifteky postup přípravy receptu:
1 | Vodu, pivo a žloutky zamícháme postupně do mouky, až vznikne husté těstíčko. Pak je necháme asi 2 hod. odpočinout v chladnu. |
2 | Poté ušleháme z bílků tuhý sníh - a ten přidáme do těstíčka. |
3 | Silnější plátky sýra namáčíme z obou stran v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme. Z pánve je vyndáme na ubrousek, kde je necháme okapat. |
Poznámka
V době přípravy není započítáno odpočinutí těstíčka 2 hod. v chladnu. Podáváme s chlebem a hlávkovým salátem nebo teplé s bramborami a tatarskou omáčkou.