Jednoduchý recept

Divoký knedlík ke zvěřině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Divoký knedlík ke zvěřině 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 3111

Ingredience

7 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
140 g Máslo čerstvé
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
450 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 005kJ
23% Sacharidy 82 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 280 mg
37% Bílkoviny 21 g

Divoký knedlík ke zvěřině postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji rozehřát. Přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do růžova a necháme vychladnout.

2

Ušleháme tuhý sníh z bílků.

3

Utřeme máslo se solí, vmícháváme postupně vejce a žloutky, po lžicích mléko, hrubou mouku, sníh a nakonec vmícháme osmaženou housku.

4

Naplníme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme a necháme vařit ve slané vodě 1 hodinu.

5

Uvařený knedlík nakrájíme nití a pokapeme máslem.

Poznámka

Máslo 120 g do knedlíku a 20 g na ubrousek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept