Divoký knedlík ke zvěřině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký knedlík ke zvěřině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3111 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
140 g | Máslo čerstvé |
7 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
450 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 673,1mg |
---|---|
Cholesterol | 251,7mg |
Draslík | 79,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 242,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký knedlík ke zvěřině postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji rozehřát. Přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do růžova a necháme vychladnout. |
2 | Ušleháme tuhý sníh z bílků. |
3 | Utřeme máslo se solí, vmícháváme postupně vejce a žloutky, po lžicích mléko, hrubou mouku, sníh a nakonec vmícháme osmaženou housku. |
4 | Naplníme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme a necháme vařit ve slané vodě 1 hodinu. |
5 | Uvařený knedlík nakrájíme nití a pokapeme máslem. |
Poznámka
Máslo 120 g do knedlíku a 20 g na ubrousek.