Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31110
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Koření Zvěřina
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Srnčí maso
2 dl Víno portské
Bujon z hub [30579]
150 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
Lesníkova polévka
70 g Lišky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 448kJ
14% Sacharidy 51 g
182% Tuky 137 g
24% Sodík 484 mg
58% Bílkoviny 33 g

Lesníkova polévka postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g srnčího masa na guláš.

2

Směs sušených lesních hub namočíme do červeného vína a po 10 minutách scedíme a pokrájíme na menší kousky. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

3

V hrnci rozpálíme máslo s olejem na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme sušené houby a dusíme společně asi 3-4 minuty.

4

Pak přilijeme 1 litr houbového bujonu a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.

5

Mezitím polévku dochutíme solí. Omyjeme 2 snítky petrželky kudrnky a lístky otrháme.

6

Porce polévky podáváme s několika lístky petrželky.

7

Bujon z hub [30579]:

8

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

9

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

10

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

11

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

12

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

13

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept