Jahodové Amaretti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové Amaretti
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31114 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 g | Jahody zahradní |
85 ml | Pudinkový prášek - vanilkový |
85 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
85 g | Sušenky Amaretti |
2 polévková lžíce | Víno madeira |
250 ml | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 62,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 387,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jahody zahradní, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Amaretti, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové Amaretti postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme poloviční dávku pudinku podle návodu a necháme vychladit. |
2 | Sušenky rozdělíme do čtyř misek o objemu 125 ml a přelijeme lžící Madeiry. |
3 | Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme ji spolu s jahodami do pudinku. Směs rozdělíme do misek. Směs smetany, pudinku a jahod uhladíme a posypeme silnou vrstvou cukru. |
4 | Troubu rozpálíme na vysokou teplotu a misky do ní vložíme asi na 3 minuty, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté je dáme vychladnout a před podáváním necháme 2 hodiny chladit v chladničce. |