Salát z konzervované chobotnice se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z konzervované chobotnice se zeleninou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31118 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
400 g | Chobotnice |
6 ks | Cibule sterilovaná |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 908,1mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chobotnice, Cibule sterilovaná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z konzervované chobotnice se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Konzervu s chobotnicí v oleji vlijeme do mísy, přidáme očištěný a najemno nastrouhaný syrový celer, drobně nakrájenou pažitku a kečup. |
2 | Směs dobře promícháme a podáváme s rozpůlenými nakládanými cibulkami. |
Poznámka
Jako přílohu volíme nasucho opečenou veku nebo toastový chléb.